Author : / Date : 13-11-2009 15:14
View or add comments : (1)
Average members rating : 0


Ново уникатно chill-groove издание “Nightchill” од големата издавачка куќа Futureudio – Германија на светскиот пазар.
Издание компилирано, миксано и реализирано од светски реномираниот подуцент во lounge-светот, Marga Sol.
„Nightchill“ оваа недела се промовира на Beatport како ново уникатно издание, потоа екслузивно ќе се најде на почетните страници на најголемата музичка продавница iTunes. Секако потоа ќе биде достапно и преку сите дигитални продавници низ светот.

На оваа компилација ќе чуете само реномирани музичари и продуценти од светската lounge-сцена, актуелни на Cafe Del Mar, Tyranno, Drizzly, Wax’N’Soul records, Sony изданија…
Ќе ја најдете познатата лондонска група Xemplify, до ден денес актуелна по нивниот успешен Drum’n Bass проект “Krufty Kuts”, Eddie Silverton – Cafe Del Mar артист кој на компилацијата ќе се најде со своја позната трака од Ibiza и уште една трака во соработка со Marga Sol, Ingo Herrmann –Cafe Del Mar артист, Minus Blue со нивна преработка на познатата “Sweet Harmony” во изведба на поранешниот вокалист на Massive Atack, Velvet Lounge Project – Cafe Del Mar и Sony, Marga Sol – Sony, Tyranno, Diventa, Drizzley….., Marcus Zelonka – Sony, Diventa, Tyranno…,Volker Forster – Sony, Tyranno, .. и многу други големи имиња...

Marga Sol како претставник/партнер на Diventa Music од Македонија вклучува за прв пат и наши, македонски артисти, Khazar & Wav-E со нивна уникатна electro-ambient трака.

Се работи за навистина уникатно lounge-ambient-funky-groove издание, кое не ве остава рамнодушни во доцните вечерни часови...ве релаксира, ве движи, ве расположува....
Екслузивно на iTunes за Новата 2010 Година...„must have“ издание само за уживателите на electro-chill Sound-от...„Nigthchill“!
УЖИВАЈТЕ!


iTunes link
Beatport link

Tracklist:

01. Zelonka & Xemplify - Crazy For You
02. Zelonka & Marga Sol - Hold On
03. Eddie Silverton - Chillin In Tulum
04. P.A.O.L.O. - Liv it up
05. Hard Flame - Witty
06. Xemplify - Naughty Secret
07. Sharif D - Take Time
08. PNFA - Nile 99
09. Filter - Sound sleep
10. Chad - Layer
11. Ingo Herrmann - Groovejazz
12. Eddie Silverton & Marga Sol - Lucky Me
13. Velvet Lounge Project (Sunflower rmx) - Let it Grow
14. Khazar & Wav-E - Alnilam
15. Minus Blue - Sweet Harmony
Bookmark and Share
digitaldance.com.mkurbandance.com.mkkorzo.mkClubevents

-->
ClubbersguideClubbersguide Macedonia
clubbersguide stats